Τι Κάνουμε

Στέγη για Ασθενείς

Με πεδίο δράσης την Αθήνα και την Πάτρα, το στεγαστικό πρόγραμμα της AURORA παρέχει δωρεάν διαμονή σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι σημαντικό: να γίνουν καλά.

Στεγαστικό πρόγραμμα της Aurora – από τον καθαρισμό των σπιτιών, το επίδομα αγοράς τροφίμων και την υποστήριξη από τους εθελοντές της επιτροπής ασθενών μας, στοχεύουμε να κάνουμε τους ασθενείς να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στα σπίτια της Aurora.

Εστιάζοντας αρχικά στην Αθήνα, η AURORA παρέχει στήριξη προσφέροντας δωρεάν στέγη σε ασθενείς χαμηλού εισοδήματος των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται εκτός Αθήνας, σε συνδυασμό με μια σειρά από υπηρεσίες που βοηθούν ασθενείς και οικογένειες να αντεπεξέρχονται κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Προκειμένου να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή άλλες ειδικές θεραπείες, οι ασθενείς με λευχαιμία στην Ελλάδα αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα και να παραμείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από το σπίτι τους.

Για πολλούς από αυτούς τους ασθενείς, η οικονομική δυσκολία που συνεπάγεται η απομάκρυνση από το σπίτι τους είναι σημαντική και συχνά αποτελεί τον βασικό παράγοντα που επηρεάζει την απόφασή τους για το εάν θα υποβληθούν σε θεραπεία.

Στην AURORA πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, βοηθώντας τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και προσφέροντας δωρεάν στέγη κοντά στο κύριο κέντρο μεταμοσχεύσεων της πόλης.

HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients
HouseforPatients

Συμβουλευτική και Υποστήριξη

Είναι καλύτερο να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι παρά να περπατάς μόνη στο φως.

Hellen Keller

Η καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών νόσων μπορεί να συνεπάγεται μοναξιά και αποξένωση για τους ασθενείς, καθώς και για την οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η AURORA βοηθά παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς και στις οικογένειές τους, αλλά και προσφέροντας δωρεάν συμβουλευτικές συνεδρίες κοντά σε ειδικευμένους επαγγελματίες με πείρα στην αντιμετώπιση ατόμων που βιώνουν μια απειλητική για τη ζωή νόσο.

Στοχεύουμε επίσης να συνδράμουμε τους ασθενείς και τα πιο κοντινά και αγαπημένα τους πρόσωπα, ώστε να κατανοήσουν τις διαδικασίες, με την παροχή περιεκτικών πληροφοριών που θα τους βοηθήσουν να διανύσουν μια συναισθηματικά δύσκολη περίοδο.

Image

Υποστήριξη Ιατρικών Ιδρυμάτων

Στην AURORA αναγνωρίζουμε ότι η υιοθέτηση των πιο προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων από τα κορυφαία κέντρα ιατρικής φροντίδας αποτελεί βασικό τρόπο στήριξης τόσο των ασθενών όσο και του ιατρικού προσωπικού. Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς στην Ελλάδα και οι γιατροί που αναλαμβάνουν τη θεραπεία τους θα έχουν τη στήριξη που χρειάζονται στα κύρια ιατρικά κέντρα της χώρας.

Από την ίδρυσή της, η Aurora πέτυχε, με δικά της μέσα και μέσω συνεργασιών με άλλα Ιδρύματα, να παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό στην Αιματολογική μονάδα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός,

Ήξερες ότι;

·         Η θεραπεία με κύτταρα CAR-T – τώρα διαθέσιμη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μέσω της δωρεάς υπερσύγχρονου εξοπλισμού από την AURORA – είναι μια επαναστατική θεραπεία που προσφέρεται σε ασθενείς όταν όλες οι άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, έχουν αποτύχει. Προσφέρει στους ασθενείς μια ευκαιρία επιβίωσης, καθιστώντας το μια δυνητικά σωτήρια, νέα μορφή θεραπείας.

·         Δωρεά εξοπλισμού για την πιστοποίηση του Ευαγγελισμού για τη θεραπεία με CART T κύτταρα: το 2021, 30 ασθενείς έλαβαν δυνητικά σωτήριες μεταμοσχεύσεις CAR T κυττάρων.

·         Δωρεά Γενετικού Αναλυτή μέσω της συνεργασίας της AURORA και του Ιδρύματος Κανελλόπουλου: 15.000 ετήσιες εξετάσεις για 2.500 ασθενείς του Ευαγγελισμού και 40 άλλων συνεργαζόμενων νοσοκομείων στην Ελλάδα.

·         Δωρεές σε είδος: Η AURORA παρέχει την απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμό για κορυφαία ελληνικά νοσοκομεία. Οι δωρεές κυμαίνονται από τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό έως καθημερινά πρακτικά είδη που διευκολύνουν την καθημερινότητα στο νοσοκομείο – όπως ολοκαίνουργια, εργονομικά στατώ ορών ή – με τη γενναιόδωρη χορηγία της INTEC S.A. στην Aurora – ένα μηχάνημα παραγωγής χλωρίνης που θα καλύπτει τις ανάγκες της απαραίτητης απολύμανσης για την ασφάλεια των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

·         Πληροφορίες για ασθενείς: Το φυλλάδιο της AURORA με πληροφορίες για ασθενείς για τη ζωή μετά τη μεταμόσχευση, δημιουργήθηκε από την επιστημονική μας επιτροπή και σχεδιάστηκε ειδικά για να παρέχει πρακτικές συμβουλές και σαφείς, συνοπτικές απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, υποστηρίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε μια δύσκολη στιγμή.

Χρηματοδότηση της Έρευνας

Η Αιματολογική Ογκολογία είναι ένας τομέας που έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 30 με 40 χρόνια […] τα πράγματα βελτιώνονται, τα φάρμακα αναπτύσσονται γρηγορότερα, και είναι καλύτερα και λιγότερο τοξικά. Επομένως είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον αυτού του τομέα.

Δρ Γεώργιος Κανέλλος, Επικεφαλής Ιατρός, Dana-Farber Cancer Institute and Brigham and Women’s Hospital, Βοστώνη

Η AURORA συνεισφέρει στην καταπολέμηση της λευχαιμίας, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση έργων επιστημονικής έρευνας και παρέχοντας επιχορηγήσεις για έρευνες που θα επιταχύνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας θεραπείας για τη λευχαιμία και άλλες κακοήθειες του αίματος.

Πιστεύουμε ότι στην επιστήμη, όπως και στη φιλανθρωπία, η απάντηση βρίσκεται στη συνεργασία. Για τον λόγο αυτόν, στοχεύουμε όχι μόνο στην υποστήριξη της καινοτόμου έρευνας αλλά και στην ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσεων για την καταπολέμηση των αιματολογικών νόσων μεταξύ των ερευνητών στα κέντρα έρευνας και σε αυτό το γοργά αναπτυσσόμενο πεδίο.

Το 2020 η Aurora επιχορήγησε το πρώτο διετές ερευνητικό πρόγραμμα στον Ευαγγελισμό. Το αντικείμενο αυτής της έρευνας είναι η δημιουργία τροποποιημένων κυττάρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανοσοθεραπευτικό εργαλείο κατά του καρκίνου.